måndag 30 april 2018

metoo

metoo

Är idag ett känt uttryck. Dess kortare form är smidig för att uttrycka det Sexualitetsprincipen med många tusen ord försöker förmedla.

nivå 1: prostitution, våldtäkt
nivå 2: fast i barnafödande, omhändertagande av barn
nivå 3: sexuella trakasserier på arbetsplats
nivå 4: älskar andra så mycket och glömmer att älska sig själv, utnyttjas
nivå 5: talar inte om det individen utsätts för
nivå 6: ser samhällsstrukturerna
nivå 7: är med och arbetar för en förändring på jorden, alla upplevelser dessförinnan måste vara renade, bearbetade, läkta annars går det inte att hjälpa andra


Övergrepp är att inte få kredit för kompetens. Oavsett om det gäller sexuell lust, olust, föda barn, jobb, meriter. Att bli sänkt under sin nivå på grund av kön eller inte kön. Detta rör män i lika hög grad.

En man tar från en kvinna utan att fråga om lov, att hon inte värdesätts som egen sexuell varelse. har inte rätten till makten över sitt liv, får inte föra sin egen talan. Han tar kontroll över hennes ekonomi, tar kontroll över hennes meriter. Hon förminskas. Det handlar om att inte värdesätta en individ på grund av kön. Det är respektlöshet och handlar ytterst om förakt. Förmodligen förakt av det egna väsendet av en ytterst ofullkomlig, omedveten individ. Varje kvinna som inser det blir förbannad. Det tål att upprepas många gånger. Strukturerna är cementerade. Männen kan knappt viska att de också utsätts.

you too

Handlar om kvinnors lismande, att baktala mannen inför honom eller andra kvinnor, att vilja ha en man för att kunna få barn, för att bli försörjd, för att höja sin egen status, manipulation, sexuellt bjuda ut sig för att få igenom tankegångar, objektifiera sig själv för att sänka mannens omdöme, vara ihop utan att älska, fejka orgasm och lust.

Könen spelar på de maktstrukturer som erbjuds på detta klot. Ganska ruttet ur min synvinkel.





















foto: Marie Torebring, mobilkamera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar