söndag 15 april 2018

Bokrecension; "Guldläge på nätet Sökoptimering för alla"

Veckans blogg handlar om sökoptimering, en bokrecension.

Författare till "Guldläge på nätet Sökoptimering för alla" är Magnus Bråth och Michael Wahlgren, Bullet Point Publishing, 2017.


Jag finner tonen i texten något överlägsen. Viss erfarenhet av programmering förutsätts, så boken är inte för alla. För att vara en faktabok så finns en del överflödig text och mycket utelämnas av pedagogisk tydlighet. Men, i stort är den behändig med sina 135 sidor. När du tagit dig igenom texten ger den dig en ide´om vad sökoptimering handlar om, men ger dig per automatik inte guldläge på nätet. Som bibliotekstjänst skriver, många kan ha nytta av boken, vilket är viss skillnad till titelns alla.

Författarna riktar sig ensidigt mot Google. Övriga sökmotorer behandlas inte.

Boken är omarbetad och uppdaterad år 2017 vilket är bra. Det händer mycket på kort tid vad gäller sökoptimering. Det innebär att de tips som ges bör hålla hög tillförlitlighet nu i början av 2018.

Uppdatera är också kontentan av boken. Uppdatera med nytt, unikt material. Kopiera inte. Sajten du arbetar med måste ha rikligt med material. En tunn sajt som inte uppdateras sållas bort. Metaforerna är bra. Som färsk frukt i en affär.

Författarna nämner Wikipedia ett par gånger som ett lyckat exempel på text som gillas av Google.

Det är väl värt att läsa detta häfte om du tänker finnas på Internet. Som författarna skriver i sitt slutord, det finns risker med sökoptimering men ännu större risker att inte använda sig av det.

Här hittar du mer från författarna:

Sökmotorkonsult.se

Brath.se

Så fort jag är på banan igen ska https://marietorebring.se/ få sig en omgång.




















foto: Marie Torebring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar