måndag 12 mars 2018

Regnbågen

Visst går det inte att fånga regnbågen ...
Skatten är omöjlig att finna ...
Metoderna att fånga regnbågen och finna skatten är många.
Bränn höstacken så finner du nålen, skrev någon.
Ja, bränn bort, gör dig av med allt som skymmer sikten, som inte gagnar dig.

När du har sett regnbågen på himlen har du fångat den. Du har byggt in den i proteinminnesmolekyler i din hjärna och har du förmåga att se kan du närhelst du vill plocka fram den.

Vilka glasögon ser du med?

Först måste du lära dig hur du överlever. När du har ordnat din egen överlevnad kan du möjligtvis ha ett visst överskott fysiskt, mentalt, ekonomiskt så att du kan sörja för andra människors överlevnad. Reproducera dig eller och ta hand om andra.

Regnbågen är vitt ljus som bryts i vattendroppar och delar upp sig i ett spektrum. Ljus är våglängder av energi. Energi är lika svårdefinierbart som liv om vi bortser från det vackra sambandet E=mc 2
(Bok av David Bodanis, då detta är en bokblogg). Energi är att kunna utföra ett arbete. Arbetet att utföra på grundläggande nivå, röd färg, är att överleva.

Du kan stiga i mental förmåga genom att lyfta dig själv vidare genom spektrumet. Vi är energivarelser. Tillslut har du förstått innebörden på alla nivåer och då kan du begripa vilka svårigheter en människa kämpar med och varför den inte kan förstå vissa samband.

Chakra kan vara en yogaposition, men är lika mycket en mental rörelse. Hur mycket du själv har övervunnit i din hjärna. Fysiska blockeringar upphävs och det som smärtade lösgörs. Du andas in energi och placerar den i din kropp.

En del människor kan inte tillgodose sina egna basala behov, andas.
På något vis måste de ta, skada en medmänniska. Det finns litteratur om energitjuvar.
En del människor kan se det som kallas aura. Den färg som strålar ut från människan.
En del måste helt enkelt känna sig lite bättre än andra.
En del är så rädda att förlora att de måste ta.

Nyckeln är att ge, ge, ge, ge ...
Gåvan kommer tillbaka ...

Tillslut kommer skatten fullt synlig framför dina ögon. Den är i guld!
Då har du nått kronchakrat.
Brudkronan

har en symbolik som hanteras så vårdslöst av många. Gifta sig, skilja sig, gifta sig ... som att byta klädesplagg för att ...

Hur kunde det bli så förvanskat?

En annan människa kan inte ägas. Kan inte utgöra din brudkrona. Var och en kämpar med att nå sin fulla potential. Vi kan hjälpa varandra, stötta, men vi är alla själva fria och bundna av våra egna handlingar.

Ingen kan gå i någon annans fotspår. Men, då du har lidit dig igenom alla nivåer i en regnbåge kan du med empati känna med en medmänniska, gå i dess spår. Då vill du inte strö salt i sår, för du vet







art in progress, bild och foto Marie Torebring
relax, breathe, step by step








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar