söndag 1 juli 2018

Energier, tjuvar och resonans

När två energier möts utjämnar de varandra till en balanserad blandning. Den som är stark minskar sitt energiinnehåll till fördel för den som har lägre energi. Energitjuvar går förmodligen inte aktivt in för att stjäla energi utan är omedvetna om processen där dessa skaffar sig fördelar. Det känns bra och då fortsätter personen helt enkelt. Den som låg på en hög nivå känner sig dränerad.

Vad händer då lägena är extremt olika? Huvudvärk och obehag för bägge parter. Hur mycket huvudvärk orkar individen leva med? Nej, vi måste inte träffas så där ofta som du säger till oss att göra för att du själv ska må bra i din föreställningsvärld. Det är inte så fred skapas på jorden. När båda får huvudvärk säger de fel saker till varandra.

När parterna ligger på samma våglängd (energi) så kan resonans uppstå, en maximal förstärkning av upplevelsen. Och ja, det känns som wonderful. I am in love. Något individen inte kan åstadkomma på egen hand.

Detta är fysik, naturvetenskap. Detta är biologi, naturvetenskap. Och psykologi, samhällsvetenskap. Och svenska, språk. Sen lite bildkonst på det hela så harmonierar det fint.















Akvarell och foto: Marie Torebring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar