söndag 9 april 2017

nivå 2

Nivå 2

Del 2 i Sexualitetsprincipens serie handlar om att göra upp med orsaker.

Genom konsekvenser (beskrivs i boken "Så som i himlen så på jorden") som innebär upprepningar av tidigare händelser (beskrivs i "Lisas bok") får individen möjlighet att öppna ögonen, att se in, få insikt efter att ha gjort sitt tydliga uttryck, fört sin talan.

Titeln på den andra delen i serien är "Sprickor i isen". Som en is krackelerar fasaden och sprickan som uppstår blottlägger vaken, avgrunden som individen måste kravla sig upp ur för att rädda sig från döden och komma vidare på sin resa mot lyckans land.

Huvudpersonen lever i 2000-talet och är inte handikappad, är en mogen kvinna, en mamma. Hon behöver inte som Lisa stå ut med övergrepp för sin överlevnad.

Del 5 i serien, "Erikas bok" handlar om reproduktion. Förebild är min mormorsmor som levde i Bergslagen på 1800-talet. Hon blir med barn då hon är omyndig och tvingas in i äktenskap och beroendet av en man. Hon föder runt tio barn och tar hand om en kusin sen hans mamma gått bort. Hon överlever. Hon får en man. Hon lever i en familj. Hon har föräldrar, syskon och en massa barn. Men, är hon lycklig?

Med ett barn blir relationerna den mellan mamma och barn, pappa och barn, mamma och pappa. Med elva barn blir relationerna som uppstår desto fler. Erika får verkligen träna i relationsbyggen.

Själens psyke var inte läkt. Erika var fortfarande beroende av en partner som förlängning av förälder, den som dog, den frånvarande, den icke bekräftande. Problemet som inte är löst och som kvarstår för väldigt många människor på jorden. Min man, min fru, min kvinna ... Erika hade en man tills han plötsligt dog och hon stod där själv med elva barn. Då fick hon träna sig i överlevnad utan man.

Erikas dröm om ett yrke går i krasch på grund av äktenskap, barn och familjeliv. Självförverkligande är inte rimligt att fundera över på nivå 2. Det ska jag tala om 16 april i denna bloggtråd om Sexualitetsprincipen.

I Sexualitetsprincipens serie ingår:

Del 1: Så som i himlen så på jorden
Del 2: Sprickor i isen
Del 3: Som i en dröm av ljus
Del 4: Lisas bok
Del 5: Erikas bok
Del 6: Mias bok



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar