måndag 3 september 2018

Bokrecension; "Rum för resande" av Hans Gunnarsson

Bokrecension; "Rum för resande" av Hans Gunnarsson, Månpocket 2017

Författaren är för mig okänd. Jag blir nyfiken. Hans skicklighet i att ödesmätta historien är slående. Googlar; i och med boken "Rum för resande" har han varit verksam som författare i tjugo år år 2016. Hans Gunnarsson skriver också filmmanus och har gjort manuset till Ondskan, Leva livet med flera filmer.

"Rum för resande" har ett tilltagande oroscrescendo från blad till blad med den oväntade tragiska utgången och läsaren lämnas att göra sina egna psykologiska tolkningar. Människan är komplex. Ingenting är rakt och enkelt. Inte heller en rak resa från Gävle ned till Småland och den biologiska mamman. Resan företas med tvivel, ökande olust och i den stilla förfallna idyllen tickar momentet mot sin fulländning.

Jag önskar att jag kunde skriva så. Thrillerkaraktär. Baksidestexten är för banal mot inlagans innehåll.

Sex: tonårsgraviditet, barnet bortadopteras, transsexualitet, psykotisk person är den asexuell
Kärlek: att följa den älskade till vägs ände och inte lita på sin känsla. Kärlek till barnet eller inte. Möjligheter och begränsningar.

Varje bok som är skönlitterär berör mänskliga fundament som kärlek och sex och kan sorteras in under Sexualitetsprincipen. Och ... Hur ett mord kan uppstå ...













foto: Marie Torebring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar